Gödöllői uszoda: Női vízilabda olimpiai felkészülés - Könnyed magyar győzelem Kanada ellen

hrabopress küldte be 2024. 06. 26., sze - 13:53 időpontban
"

A párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott nagyon simán, hét góllal nyert a kanadai nemzeti együttes ellen szombaton, a gödöllői uszodában rendezett barátságos mérkőzésen.

    A szintén olimpiai résztvevő észak-amerikai társulat a nagyszünetig tartotta magát, utána viszont - a harmadik negyedben - a hat magyar találatra egyetlen válasz sem érkezett kanadai részről, a vége pedig 14-7-es fölényes hazai siker lett.
    A vendéglátók csapatából kiemelkedően teljesített a négy gólig jutott Szilágyi Dorottya, míg a csapatkapitány Keszthelyi Rita és Garda Krisztina egyformán háromszor vette be a kanadai kaput.
    Eredmény:
Magyarország-Kanada 14-7 (3-2, 1-1, 6-0, 4-4)
----------------------------------------------
a magyar góldobók: Szilágyi 4, Keszthelyi, Garda 3-3, Faragó 2, Hajdú, Leimeter 1-1          

    A két csapat legutóbb éppen egy évvel ezelőtt találkozott, akkor - a világbajnokság csoportkörében - a magyarok 11-10-ra győztek. A két együttes a párizsi játékokon is azonos csoportban szerepel. 
Budapest, 2024. június 22., szombat (MTI)

Gödöllő, 2024. június 22. Keszthelyi Rita (b) és a kanadai Hayley McKelvey a Magyarország - Kanada női vízilabda olimpiai felkészülési mérkőzésen a gödöllői uszodában 2024. június 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt