Gazdaság

Új kőolajlelőhelyet tárt fel Tura közelében a Mol és az O&GD

hrabopress küldte be 2024. 05. 13., h - 16:04 időpontban

Új kőolajlelőhelyet tárt fel Tura közelében a Mol és az O&GD; a sikeres fúrás a két társaság közös kutatásának eredménye, amit azután kezdtek meg, hogy 2023 nyarán az olajvállalat 49 százalékos részesedést szerzett az O&GD három kutatási koncessziójában - közölte a Mol kedden az MTI-vel.

Bővítette raktárkapacitását a HelloParks Fóton

hrabopress küldte be 2023. 07. 12., sze - 15:49 időpontban

Bővítette raktárkapacitását a HelloParks Fóton és Maglódon, a 26 ezer, illetve 46 ezer négyzetméteres épületekben pedig már csaknem 18 ezer négyzetméternyi terület bérléséről állapodott meg hat vállalkozás a fejlesztővel - közölte az ipari ingatlanfejlesztő szerdán az MTI-vel.

Tíz milliárd forintos beruházással bővíti szadai gyárát a dél-koreai Sang-A Frontec

hrabopress küldte be 2023. 05. 10., sze - 09:00 időpontban

A kialakulóban lévő új világgazdasági korszakban azok az országok lesznek a győztesek, amelyek minél több elektromos autóipari beruházást tudnak magukhoz vonzani, Magyarország pedig élen jár ebben a versenyben - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

hrabopress küldte be 2022. 07. 04., h - 19:01 időpontban

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel teljes egészében magyar tulajdonba került a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat  - közölte a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Címkék

A kormány támogatja a BioTech USA beruházásait Szadán és Dunakeszin

hrabopress küldte be 2022. 05. 11., sze - 12:54 időpontban

Szada, 2022. május 9. Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az étrendkiegészítők gyártásával foglalkozó BioTech USA Kft. kapacitásbővítő beruházásának bejelentésén a társaság szadai logisztikai és gyártóközpontjában 2022. május 9-én.

A vállalat szadai és dunakeszi fejlesztésének értéke 11,5 milliárd forint, amihez az állam 2,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve száz új munkahely létrehozását. MTI/Kovács Anikó

Címkék

Úszófalut épített Abádszalókon a kistarcsai cég

hrabopress küldte be 2022. 02. 23., sze - 07:25 időpontban

Szolnok, 2022. február 21., hétfő (MTI) - Magyarországon egyedülálló, úszófalut épített az abádszalóki Abád Kikötőben a kikötő tulajdonosa, a tizenhét, cölöpökön álló, négy évszakos ház elkészülte után idén újabbak kivitelezése kezdődött el - közölte a beruházó az MTI-vel.

Címkék

A török Sisecam csoport aszódi beruházásának bejelentése

hrabopress küldte be 2022. 02. 10., cs - 09:55 időpontban

Budapest/Aszód, 2022. február 8., kedd (MTI) - Az elmúlt tíz-tizenkét év egyik legfontosabb eredménye, hogy a magyar gazdaság mára több lábon áll, és számos ágazata nemzetközileg is versenyképes, aminek köszönhetően az ország le tudta győzni a világgazdasági nehézségeket - jelentette ki kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Aszódon.