A mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolna lett idén az Év kilátója

hrabopress küldte be 2023. 11. 02., cs - 15:12 időpontban
""

Mogyoród, 2023. október 27., péntek (MTI) - A mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolna nyerte el idén az az Év kilátója díjat, amelyet négy éve minden évben szavazással választanak meg - mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a Pest vármegyei Mogyoródon pénteken.

Révész Máriusz megemlítette, hogy a 2002-ben épült kilátó pont 2002 szavazatot kapott.
    Azt mondta, a kormány feladata, hogy az aktív turizmus feltételeit megteremtse Magyarországon, és ezért sok mindent tett is: épített kilátókat, turistaházakat, kerékpárutakat, de ezek mit sem érnek, ha az emberek nem tudnak róla. Éppen azért hirdette meg az Év turistaháza és az Év kilátója versenyeket az államtitkárság, hogy a leglátványosabb turisztikai attrakciókra felhívja az emberek figyelmét - mondta az államtitkár.     Révész Máriusz bízott benne, a cím hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen látogassák meg a Gödöllői-dombságon a kilátót és a hozzátartozó tanösvényt.
    Az Év Kilátója verseny eddigi nyertesei: Balatonbogláron a Gömbkilátó, a Tisza-tavon, a csak vízen megközelíthető Bölömbika kilátó és Miskolc mellett, Lillafüreden a Zsófia kilátó volt.

MTI/Máthé Zoltán