Hét végi receptajánló a kartali Hús Hentesárutól

hrabopress küldte be 2022. 06. 16., cs - 13:04 időpontban
""

Camemberttel és mézes dióval sült karajszelet.

A camembert és a dió nagyon jó páros együtt, ezt tudtam korábban is. De egy szelet húsra halmozva, ráadásul aranyló mézzel és fehérborral meglocsolva valami mennyei! A sajttól pikáns lesz. A dió roppanóssága pedig igazán különlegessé teszi. Érdemes kipróbálni, nálam az ünnepi asztalon is megállta a helyét, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg sertéskaraj filé

20 dkg camembert sajt

kb. 3 ek méz

10 dkg dióbél

5 dkg vaj

kb. 4-5 ek olaj

1 dl fehérbor

só-, bors ízlés szerint

Elkészítés: A karajt szeleteljük, kissé klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés olajon egy serpenyőben a húszeletek mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. Ezután egy vajjal alaposan kikent tepsibe, vagy hőálló tálba fektetjük őket. Rászórjuk a durvára vágott diót és megcsorgatjuk a mézzel, majd rákockázzuk a camembert sajtot. A végén a borral meglocsoljuk. Fólia nélkül 180 fokon sütjük körülbelül 30-40 percig, addig ameddig a hús vajpuha nem lesz. Almás burgonyapürével tálaltam és paradicsomsalátát is készítettem hozzá. Isteni, ünnepi eledel.

Tipp: Amikor elkészült az étel, a tepsiben maradt boros szaftot kiszedjük és egy kevés étkezési keményítővel összeforraljuk, besűrítjük. Egy ízletes pecsenyeszószt kapunk, amit vétek lenne nem felhasználni. Én a hús mellé tálaltam.

Hús Hentesáru Kartal

kép: Hús Hentesáru facebok