Szeptember 29-én kezdődik a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál

hrabopress küldte be 2023. 09. 27., sze - 15:00 időpontban
""

Hárfakiállítással, magyar és nemzetközi hárfaművészek, valamint fiatal tehetségek koncertjeivel várják az érdeklődőket a szeptember 29-én kezdődő 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra, a Királyi Kastélyba.

    A szervezők közleménye szerint az MVM Koncertek keretében megrendezendő jubileumi fesztivál Vigh Andrea különleges hárfaestjével kezdődik szeptember 29-én este hét órakor.
    Mint írják, az október 7-ig tartó eseményen olyan hárfaművészek adnak szólóestet, mint Elizabeth Plank, Lenka Petrovic, Jana Bousková és Alexander Boldachev, de kiváló magyar művészek is fellépnek, például Razvaljajeva Anasztázia és Farkas Mira.
    Szeptember 30-án 11 órakor ingyenes koncerten fiatal tehetségek mutatkoznak be, délután 3 órakor pedig a Jubileumi Hárfazenekar ad koncertet.
    Október elsején délelőtt Vigh Andrea és Gulyás Csilla hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált.
    Október 7-én gálakoncerttel zárul az esemény, Alexander Boldachev, Jana Bousková, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok közreműködésével - olvasható a közleményben.
    A fesztiválon lesz hárfakiállítás, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak hangszereivel.
    Az ingyenes délelőtti és délutáni koncertek regisztrációhoz kötöttek. 
Budapest, 2023. szeptember 16., szombat (MTI)