Minden más

Te tudtad hogy miért fontosak a B-vitaminok?

hrabopress küldte be 2024. 02. 09., p - 09:56 időpontban

Most bemutatjuk egyesével a B-vitamin család tagjait! 

A B-vitaminok elengedhetetlenek az idegrendszer megfelelő működéséhez és az immunrendszer erősítéséhez. Szerepet játszanak a szív egészségének megőrzésében, valamint a haj és a bőr szépségének fenntartásában is.

A mindennapokban rengeteg a feladat, határidők határolják életünket, rohanunk ... stb.

Célszerű kiegészíteni az étrendet a B-vitamin család tagjaival, mivel ezek vízoldékony vitaminok, így könnyen kiürül a szervezetből.

A bulizás veszélyei

hrabopress küldte be 2022. 07. 04., h - 18:53 időpontban

Napfény járja át a szívem újra…
…csak a legszükségesebbeket viszem el az útra! A régi sláger tanácsait nem árt megfontolni: minél kevesebb értéket vigyél magaddal fesztiválozni, koncertre, bulizni, szórakozni!

Ahhoz, hogy a szórakozás felhőtlen legyen, fogadd meg néhány jó tanácsunkat!
 Parkoló autóban semmilyen értéket ne hagyj! A gépkocsit távozáskor zárd be és ellenőrizd le!

A fürdőzés veszélyei

hrabopress küldte be 2022. 07. 04., h - 18:47 időpontban

Beköszöntött a nyár!
Egyre többen gondolják úgy, hogy a zsúfolt strandok, valamint a Velencei-tó és a Balaton helyett valami eldugottabb, kevésbé látogatott helyet keresnek.

Pest megyében közel negyven bányató van.
A nyári szünidő, a szabadságok idején kiemelten fontos felhívni a pihenni, kikapcsolódni vágyók figyelmét a fürdőzés szabályainak fontosságára, a bányatavak veszélyeire, valamint a szabadvizek biztonságos használatára, hiszen ezek a vizek jóval több veszélyt rejtenek az ellenőrzött strandoknál.

Hét végi receptajánló a kartali Hús Hentesárutól

hrabopress küldte be 2022. 06. 16., cs - 13:04 időpontban

Camemberttel és mézes dióval sült karajszelet.

A camembert és a dió nagyon jó páros együtt, ezt tudtam korábban is. De egy szelet húsra halmozva, ráadásul aranyló mézzel és fehérborral meglocsolva valami mennyei! A sajttól pikáns lesz. A dió roppanóssága pedig igazán különlegessé teszi. Érdemes kipróbálni, nálam az ünnepi asztalon is megállta a helyét, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg sertéskaraj filé

20 dkg camembert sajt

kb. 3 ek méz

10 dkg dióbél

5 dkg vaj

Ha nagy lesz, rendőr lesz Zalán Galgahévizen

hrabopress küldte be 2022. 06. 08., sze - 15:46 időpontban

Ezt már most tudja Zalán, aki a napokban töltötte 3. születésnapját. Ezt a rendőrök sem hagyhatták szó és tettek nélkül.

Ifjú kora ellenére rengeteg dologgal tisztában van a Galgahévízen élő fiúcska. Az egyik az, hogy ha egyszer felnő, mi akar lenni. Nincs teketóriázás a válasszal, határozott és eltökélt: rendőr.

Édesanyja és nagymamája nem is találhatott ki mást születésnapjára, mint hogy a leendő kollégákhoz fordul. A gödöllői rendőrök pedig nem is mondhattak mást a felkérésre, mint ugyanolyan határozott és eltökélt igent, mint Zalán.

Őzmentés Mogyoródon

hrabopress küldte be 2022. 05. 11., sze - 13:02 időpontban

Vaskerítés elemei közé szorult egy őz kedden reggel Mogyoródon, a Hungaroringen. A megriadt állat önerejéből kiszabadulni nem tudott, a kimentéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét.

A gödöllői hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a vaselemeket szétfeszítették, kézi erővel kiszabadították az őzet, majd átadták a területi vadásztársaság képviselőjének.
Videó/Fotó: PMKI Gödöllő HTP
Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Időpont nélkül szemészet? Igen!

hrabopress küldte be 2022. 02. 23., sze - 07:56 időpontban

Hetente többször keresnek meg minket azzal a kéréssel, hogy nézzük meg gyorsan a szemüket, viszont az alábbi esetekben sürgős ellátásra és szemész orvosra van szükség.

A felsorolt esetekben soron kívül is lehet menni a Szemészeti Szakrendelésre (természetesen az adott intézet szakrendelési idejében).

Összeszedtük, hogy melyek azok a leggyakoribb esetek, amikor nem szükséges időpontot kérni:

Nem csak hűt, fűt is - amit a klímákról tudni érdemes

hrabopress küldte be 2021. 11. 17., sze - 18:04 időpontban

Az elmúlt egy évben többször is foglalkoztunk a klímáról való tudnivalókkal. Most ezeket a gondolatokat gyűjtöttük össze.

Elmondtuk, hogy a klímával fűteni is lehet, és nem csak szükségből, hanem alapmegoldásként is. Leszámoltunk azzal a tévhittel is, hogy ez drága, sőt bebizonyítottuk, hogy gazdaságos. Erről szóló cikkünket itt találja:

Grande Pasta – Őrbottyán új étterme

hrabopress küldte be 2021. 08. 20., p - 14:27 időpontban

Két hónapja nyílt meg Őrbottyánban a Grande Pasta étterem, a tészta ételek specialistája. Mivel Őrbottyánban viszonylag kevés a bolt, a szolgáltató, a kisváros lakói örömmel fogadták új éttermüket. Széles választékú étlappal és speciális tészta ételekkel is kedveskedik vendégeinek a Grande Pasta, így a környező településekről is szívesen keresik fel.