Országos hírek

AM: több mint 50 rovarhotel segíti a gyermekek környezeti nevelését

hrabopress küldte be 2024. 03. 06., sze - 13:10 időpontban

A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Dunakanyar Program keretében megvalósuló rovarhotel projekt átadóján Vácon.

Vigyázzon vásárláskor!

hrabopress küldte be 2023. 09. 13., sze - 15:34 időpontban

Az internetes csalások már az online piactéren, apróhirdetési oldalakon is megjelentek! Az utóbbi hónapokban jelentősen emelkedett az online csalások száma. Az elkövetők minden esetben pénzt akarnak kicsalni a kiszemelt áldozatoktól, akik semmit nem sejtenek arról, hogy csalóval állnak szemben és saját maguk adják ki személyes-, illetve bankkártya adataikat.
Az online piactéren, apróhirdetési oldalakon / Vinted, Jófogás, Marketplace / elkövetett csalások többsége az alábbi módon történik:

Nemzeti összetartozás napja

hrabopress küldte be 2023. 06. 12., h - 15:33 időpontban

Zebegény, 2023. június 4., vasárnap (MTI) - Háborús időkben a háborúból ki kell maradni és a magyarságért minden keretek között ki kell állni - fogalmazott a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a zebegényi Trianon-emlékműnél vasárnap, a nemzeti összetartozás napján mondott beszédében.

A gépjárműfeltörések megelőzhetőek!

hrabopress küldte be 2023. 05. 05., p - 09:48 időpontban

A gépkocsifeltörések elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsokat:
- Mindig zárják be a gépjármű ajtaját, még akkor is, ha csak rövid időre távolodnak el a járműtől! A gépjármű lezárása a zárt udvarban, illetve garázsban történő tárolás esetén is szükséges.
- Mindig ellenőrizzék az ajtók nyithatóságát! Előfordulhat, hogy a lezártnak hitt gépkocsi ajtók nyitva maradnak, mert a zárak nem megfelelően működnek, illetve a központi zár nem jól funkcionál.